مولدسازي فيل ماهي Huso huso پرورشي در شرايط آب لب شور منطقه بافق ـ یزد

نظربه محدودیت ذخایر فیل ماهیان Huso huso (Linnaeus, 1758) در دریای خزر و برنامه های توسعه شیلاتی در آبهای داخلی، مطالعات مولد سازی فیل ماهیان در شرایط آب های داخلی ضروری به نظر می رسد. بررسی حاضر درمورد گله فیل ماهیان پرورش یافته در شرایط آب لب شور زیرزمینی بافق در استان یزد به مدت 2.5 سال انجام گرفت.

ادامه مطلب
بررسي امكان معرفي تيلاپيا به صنعت تكثير و پرورش آب هاي داخلي مناطق كويري ايران

استفاده از آب های داخلی و زیرزمینی در آبزی‌پروری از مهمترین برنامه های شیلاتی سراسر جهان است. تیلاپیا آبزي ارزشمندی است که توسعه پرورش آن بدلیل ويژگي‌هاي زیستی خاص قابل توجه بوده و نخستين گزينه آبزي پروري در آب هاي لب شور محسوب می شود. تیلاپیا برای نخستین بار پس از اخذ مجوزهای لازم در اواخر پاییز سال...

ادامه مطلب
دستيابي ‌به ‌بيوتكنيك ‌توليدغذاي ‌زنده (Chironomidae) بمنظور استفاده ‌در تكثير وپرورش آبزيان

انواعي از لارو پشه‌های خانواده Chironomidae که اصطلاحاً به آنها كرم خوني گفته می شود، ساكن رسوبات منابع آبی لب شور منطقه بافق در جنوب شرقي يزد هستند كه بطور طبيعي و با تراكم بالا در آبگيرهاي اين منطقه يافت مي شوند. اين موجودات بدليل ارزش غذايي بالا به عنوان غذای زنده مهمی در آبزي‌پروري محسوب می شوند....

ادامه مطلب
بررسی تاثیر نوبتهای غذا دهی و اندازه رها سازی در رشد و ضریب تبدیل غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در آب...

جهت بررسی تاثیر نوبت های غذا دهی و سایز رها سازی بر رشد و ضریب تبدیل غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در آب لب شور، ماهیان با وزنهای اوليه 10، 25 و40 گرم به صورت همزمان رهاسازی و در سه تیمار تناوب غذایی 3،2 و4 بار تغذیه در روز هر يك با سه تكرار طی یک دوره 102روزه پرورش يافتند. تغذیه ماهی ها بر اساس جدول،...

ادامه مطلب
بهینه سازی جیره غذایی تیلاپیای سیاه (Oreochromis niloticus) با جایگزینی اقلام غذایی ارزان و بومی

تولید پودر ماهی جهان به دلیل محدود بودن ذخایر ماهیان به سطح ثابت و پایدار رسیده، ضمن اینکه با توجه به بالا رفتن روز افزون میزان تقاضای این محصول، قیمت آن نیز رو به افزایش است. لذا توجه به سایر منابع تامین کننده پروتیین در جیره¬های غذایی حیوانات از ضروریات می¬باشد.

ادامه مطلب
بررسی روند تکامل گناد مولدین فیل ماهی (Huso huso) پرورشی در منابع آبهای لب شور زیرزمینی

در نواحی مرکزی ایران منابع قابل توجه آب¬های زیرزمینی شور و لب¬شور وجود دارد که برداشت آنها جهت بررسی توسعه آبزی¬پروری از ضروریات می¬باشد. از طرف دیگر خصوصیات برجسته فیل ماهی مانند رشد سریع، خاویار، بازارپسندی، توجیه اقتصادی بالا و پذیرش خوراک کنسانتره، بررسی امکان تکثیر و پرورش آن در منابع آبی فوق...

ادامه مطلب
طراحی و مشاوره ساخت استخرهای آبزی¬پروری-کشاورزی

در کشوری مانند ایران که بخش بزرگی از آن را نواحی بیابانی تشکیل می¬دهد و جزو کشورهای کم آب به شمار می¬رود ارزش آب چندین برابر می¬گردد. استان¬های داخلی ایران مانند یزد عليرغم شرايط آب و هواي كويري، استعدادهاي زيادي در زمينه پرورش آبزيان دارند (حدود 8215 منبع آبي).

ادامه مطلب
بررسی مقايسه‌ای نتايج تكثير مولدين قزل‌آلاي رنگين كمان (Oncorhynchus mykiss) بالغ، سازگار شده در آب لب‌شور...

اين آزمایش با هدف امكان سازگاري ماهيان قزل‌آلاي بالغ در آب لب شور تا طي شدن مراحل تكامل جنسي و استحصال تخمك و اسپرم و بررسي رشد و بازماندگي بچه ماهيان حاصله تا مرحله انگشت قد انجام شد. لقاح و انكوباسيون در آب شيرين انجام شد و بچه ماهيان حاصل از هر دو گروه مولدین در تیمارهای مختلف شوری (1، 4، 7و 10 گرم...

ادامه مطلب
تعیین مناسب‌ترین جیره غذایی برای پرورش تیلاپیای سیاه (Oreochromis niloticus) در آب لب‌شور بافق

با توجه به اهمیت تیلاپیای نیل و علم به اینکه موفقیت در سیستم پرورش متراکم به اطلاعات کامل در زمینه نیازهای غذایی به ویژه پروتیین به عنوان گران ترین ماده مغذی، و چربی به عنوان تامین کننده اولیه انرژی غیر پروتیینی نیاز دارد جهت دستیابی به یک جیره غذایی مناسب که منتج به بیشترین سود اقتصادی گردد نیاز پروتیین...

ادامه مطلب
123