گزارشی از پروژه تحقیقاتی استفاده از میلورم در جیره غذایی آبزیان در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور روز سهشنبه ۲۷ آبانماه نخستین مرحله عملیاتی از پروژه تحقیقاتی استفاده از کرم میلورم در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان با موفقیت به پایان رسید و خوراکهای آزمایشی این طرح تولید شد. 1404/9/2 (109) (0) گزارشی از پروژه تحقیقاتی استفاده از میلورم در جیره غذایی آبزیان در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور (بافق، یزد)، روز سهشنبه ۲۷ آبانماه نخستین مرحله عملیاتی از پروژه تحقیقاتی «اثر سطوح مختلف جایگزینی آرد ماهی با آرد میلورم در جیره غذایی ماهی قزلآلای رنگین کمان» با موفقیت به پایان رسید و خوراکهای آزمایشی این طرح تولید شد. در سالهای اخیر، پروتئین حشرات بهعنوان یکی از منابع نوین، پایدار و دوستدار محیطزیست در صنعت تولید خوراک دام، طیور و آبزیان مطرح شده و به دلیل بازده بالای زیستی، نیاز کم به آب و زمین و کاهش فشار بر ذخایر دریایی، توجه محققان و تولیدکنندگان را به خود به عنوان جایگزین آرد ماهی جلب کرده است. ازاینرو، استفاده از میلورم بهعنوان گزینهای عملی و جایگزین برای آرد ماهی در بسیاری از کشورها در حال گسترش است. این پروژه با هدف کاهش وابستگی صنعت آبزیپروری به منابع سنتی پروتئینی نظیر آرد ماهی و حرکت به سمت منابع پایدار و نوآورانه خوراکی انجام میشود. قرار است در ادامه، تأثیر این جیرههای جدید بر عملکرد رشد و برخی شاخصهای فیزیولوژیک ماهی قزلآلا مطالعه شود. این طرح علمی با حمایت شرکت ایده طلایی کویر -اولین واحد تولید کننده کاملاً صنعتی در زمینه پرورش و عرضه میلورم در ایران- ذر مرکز در حال اجراست و به گفته اخوان بهابادی، مجری پروژه، نتایج این پروژه میتواند مسیر تازهای در تولید خوراکهای پایدار آبزیان در کشور ایجاد کند. گزارش مراحل بعدی و نتایج نهایی تحقیق، پس از تکمیل آزمایشها و تحلیل دادهها متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.