به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب‌های شور (بافق، یزد)، پروژه "ارزیابی تولید توام ماهی تیلاپیا و گیاهان در سیستم آکواپونیک در شرایط بهره بردار شهرستان بافق" که درسیستم آکواپونیک در مقیاس خانگی در مزرعه بخش خصوصی اجراء شد، با برداشت 25 کیلوگرم برمترمکعب ماهی تیلاپیا پایان یافت.
آکواپونیک یک فناوری نسبتاً نوین و دوستدار محیط زیست است که در دهه های اخیر به عنوان یک مدل پایدار زیستی برای تولید مواد غذایی در جهان مورد توجه قرار گرفته است. این سیستم شامل یک مجموعه کشاورزی تلفیقی است که با ترکیب آبزی پروری بازگردشی و تولید گیاهان بدون خاک در شرایط هیدروپونیک، سبب بازیافت آب و مواد مغذی و تصفیه پساب از طریق نیتریفیکاسیون و رشد محصولات کشت شده می شود. در این سیستم، بدون نیاز به خاک کشاورزی و با مصرف بهینه
آب، غذای سالم تولید می شود.
مشائی افزود: واحدهای آکواپونیک کوچک برای تولید خانگی مناسب هستند و در بسیاری از مناطق جهان مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از اجراء این واحدها تولید مواد غذایی برای امرار معاش و مصارف خانگی، فعالیت های آموزشی و تفریحی می باشد. این واحدها  از طرف سازمان های غیر دولتی و ذینفعان امور غذایی از جمله سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد فائو نیز برای تغذیه و اهداف آموزشی در بسیاری از جوامع کم برخوردار مناطق شهری، حومه شهری و روستایی ترویج شده اند.
پروژه "ارزیابی تولید توام ماهی تیلاپیا و گیاهان در سیستم آکواپونیک در شرایط بهره بردار شهرستان بافق" که درسیستم آکواپونیک در مقیاس خانگی در مزرعه بخش خصوصی اجراء شد، با برداشت 25 کیلوگرم برمترمکعب ماهی تیلاپیا پایان یافت. نعناع فلفلی، کرفس و ریحان در این سیستم محصول دهی مناسب داشتند.